MASTERKLAS - FILMSKA REŽIJA
Ideja masterklasa je da predoči suštinske principe filmske režije kako bi se polaznici masterklasa ohrabrili da stvaraju filmove koji ruše barijere. Polaznici masterklasa imaće priliku da obrade sve ključne faze filmskog procesa: vizuelizaciju filma od ideje u glavi, pisanje scenarija, rad sa glumcima, izbor i rad sa članovima ekipe, izbor lokacija, kastinzi, tehnike proba, kreativni pristupi snimanjima, predprodukcija i postprodukcija. Tokom masterklasa, polaznici će zajedno sa predavačem diskutovati o konkretnim projektima, vizuelnom jeziku, rediteljskom stilu i filmskim pričama.
Polaznici masterklasa obavezni su da uz prijavu dostave sinopsis i eksplikaciju svog projekta. Ukoliko žele, uz obavezan sinopsis i eksplikaciju, polaznici mogu da dostave i druge dokumente koji oslikavaju njihov projekat (npr. mood board).

Predavač: Darko Lungulov, reditelj i scenarista
Darko Lungulov je završio filmske studije na City College of New York. Njegov debitantski igrani film „Tamo i ovde“ je nakon premijere na Tribeka festivalu 2009. (Best New York Narrative
Award / Nagrada - Najbolja njujorška priča) uz odlične kritike u Hollywood Reporter-u, Variety-u, The New York Times-u osvojio još 20 nagrada na više od 50 međunarodnih filmskih festivala. Bio je u bioskopskoj distribuciji u: SAD, Nemačkoj, Švajcarskoj, Mađarskoj i Grčkoj, a prava za prikazivanje prodata su u dvadesetjednoj zemlji.
FIPRESCI Srbija je proglasio Darka za najboljeg režisera 2009. godine.
„Spomenik Majklu Džeksonu“, Darkov drugi igrani film, svetsku premijeru je imao u Karlovim Varima 2014. Osvojio je Eastern European Film Award na Santa Barbara festivalu, Grand Prix na Nashvile festivalu, Grand Prix - „Zlatnu Mimozu“ za najbolji film u Herceg Novom i mnoge druge nagrade. HBO Eastern Europe ga je otkupio za prikazivanje. Darko je jedan od scenarista i konsultant režije na filmu Mirjane Karanović „Dobra žena“ koji je svetsku premijeru imao na Sundance festivalu 2016. godine. Kao jedan od scenarista „Dobre žene“, jedan je od dobitnika nagrade „Mirko Kovač“ za najbolji scenario za 2017. godinu.
Reditelj je TV serije „Sumnjiva lica“ (RTS 2016/ 2017) po motivima drama Branislava Nušića.
Poslednje dve i po godine snima dugometražni dokumentrani film „YU GRUPA - Priča o bratstvu i jedinstvu“ čija se premijera očekuje u 2019. godini.