Otvaranje festivala Nakultiviši se!



Otvaranje festivala Nakultiviši se! Vol. 2 očekuje nas u petak, 26. maja, od 22h u Dorćol platzu. Za zagrevanje i obeležavanje druge godine našeg festivala pripremili smo za vas svirku benda Žene na ivici nervnog sloma. Ovaj mladi bend osnovalo je pet talentovanih studentkinja režije i glume sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Za petak veče zakuvale su neizbežnu svirku u njihovom maniru. Muzika koju već dobro znate, u novim, autentičnim aranžmanima. Zarazna energija i ritmovi, pesme koje osećate u trenutku, taktovi koji vas odvlače na podijum za igru, pesme za čašicu vina, piva, rakije, ma šta ko voli.

Nakon žena i nervnog sloma, petkovaču će začiniti dj iznenađenja, jedan od najpoznatijih imena naše dj scene. I zato je lepše da neke stvari ostanu pod velom tajne.

Nakon groznice petka uveče, u subotu i nedelju, pored najavljenih predavanja i radionica, obavezno je posetiti i naš prateći program koji čine izložbe mladih umetnika, studenata Arhitektonskog fakulteta, fakulteta primenjenih, likovnih i dramskih umetnosti. Neobični kostimi i govoreće slike, samo su deo onoga što ćete videti u oazi Dorćol platza.

Jedna od misija Kulturocilina je i pružanje šanse mladim umetnicima da svoja dela izvuku iz fioka i predstave ih na odgovarajući način, zato je ovo prava prilika da se upoznamo sa delima naših narastajućih talenata.

Dođite. Sve je u redu.