PRIJAVE ZA FESTIVALUČESNICI IZ SRBIJE

Festival Nakultiviši se! održava se 26. i 27. maja u Beogradu, u Dorćol Platzu.

Učesnici iz Srbije koji žele da prisustvuju predavanjima i pratećim programima ne popunjavaju prijavu. Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

Učesnici iz Srbije popunjavaju prijavu jedino ukoliko žele da prisustvuju nekom od masterklasova.

Prijave za masterklasove otvorene su do utorka, 18. maja, do 23h. Učesnici iz Srbije koji budu izabrani za učešće na masterklasovima, biće kontaktirani mejlom.

Ukoliko imate dodatna pitanja, možete nam pisati na mejl carna@kulturocilin.comUČESNICI IZ REGIONA

Festival Nakultiviši se! održava se 26. i 27. maja u Beogradu, u Dorćol Platzu.

Učesnici iz regiona obavezni su da izaberu i popune prijavu za jedan masterklas na kome žele da prisustvuju.

Učesnicima iz regiona koji uđu u selekciju biće obezbeđen prevoz i smeštaj tokom trajanja festivala.

Učesnici iz regiona koji uđu u selekciju i kojima budu pokriveni troškovi puta i smeštaja, obavezni su da prisustvuju i predavanjima i masterklasovima.


Prijave za festival otvorene su do utorka, 18. maja, do 23h. Učesnici iz regiona koji budu izabrani za učešće na festivalu, biće kontaktirani mejlom.

Ukoliko imate dodatna pitanja, možete nam pisati na mejl carna@kulturocilin.comMASTERKLAS - DRAMATURGIJA U PROCESU

Ideja masterklasa je da se problematizuje i predstavi pozicija dramaturga u procesu nastajanja dela izvođačkih umetničkih praksi, od dramske predstave preko savremene plesne predstave i umetnosti performansa. S tim u vezi akcenat će biti na predstavljanju elementarnih alata za rad i razvoju koncepta predstave, izboru metoda rada i artikulacije temom i problemima koji se istražuju.

Posebno će se istaći kreativna komunikacijska sprega između dramaturga i drugih saradnika (izvođači, koreografi itd) u polju izvođačkih umetničkih praksi.

Polaznici master klasa uz prijavu treba da dostave kratak sinopsis/opis materijala na čijem razvoju i razradi bi voleli da rade.

Predavač: Dimitrije Kokanov, dramaturg

MASTERKLAS - FILMSKA PRODUKCIJA

Ideja masterklasa je da predoči suštinu temeljnog razvoja projekta kao i da se osvrne na sve ključne faze potrebne za ostvarivanje celovitog puta od ideje do realizacije audiovizuelnog dela.

Polaznici masterklasa imaće priliku da se upoznaju sa aspektima filmske produkcije od artikulisanja ideje i prezentacije filmske priče, preko prikupljanja sredstava i same proizvodnje, pa sve do plasmana i distribucije.

Analizom konkretnih projekata samih učesnika, masterklas će kroz pakovanje filmskih projekata, akcentovati značaj podizanja njihove vidljivosti na tržištu već u fazi razvoja.

Polaznici masterklasa uz prijavu treba da dostave eksplikaciju projekta i budžet (obavezno); kao i vizuelne reference i/ili vizuelni materijal samog projekta (ukoliko poseduju).

Predavačice: Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, filmske producentkinje

MASTERKLAS – FILMSKA REŽIJA

Ideja masterklasa je da predoči suštinske principe filmske režije kako bi se polaznici masterklasa ohrabrili da stvaraju filmove koji ruše barijere.

Polaznici masterklasa imaće priliku da obrade sve ključne faze filmskog procesa: vizuelizaciju filma od ideje u glavi, pisanje scenarija, rad sa glumcima, izbor i rad sa članovima ekipe, izbor lokacija, kastinzi, tehnike proba, kreativni pristupi snimanjima, predprodukcija i postprodukcija. Tokom masterklasa, polaznici će zajedno sa predavačem diskutovati o konkretnim projektima, vizuelnom jeziku, rediteljskom stilu i filmskim pričama.

Polaznici masterklasa obavezni su da uz prijavu dostave sinopsis i eksplikaciju svog projekta. Ukoliko žele, uz obavezan sinopsis i eksplikaciju, polaznici mogu da dostave i druge dokumente koji oslikavaju njihov projekat (npr. mood board).

Predavač: Darko Lungulov, reditelj i scenarista