Sastavi se
Nakultiviši se! No. 3Treći po redu festival Nakultiviši se! održava se 26. i 27. maja u Dorćol Platzu, u Beogradu, pod sloganom Sastavi se. Ove godine obogatili smo program festivala – pored predavanja, izložbi, svirki, očekuje nas i pesničko veče i masterklasovi koje će držati neki od najpriznatijih regionalnih umetnika.

Udruženje Kulturocilin i ove godine nastavlja onim putem kojim su neki ranije već polazili – motivišemo i podržavamo mlade, umetnički i kreativno nadarene sa mogućnostima za velika dela. Ohrabrujemo ih da se ne prepuste vladajućim diskursima, da budu slobodni, originalni, svoji.

Finansijska ograničenja stvaraju prepreke, ali je važno truditi se da se one prevaziđu. Sve polazi od pojedinačnog čina, teško je ali ne i nemoguće biti svoj.

Svakodnevno nas rastavljaju. Baš uprkos tome važno je sastaviti se i srušiti sve zidove koji nas okružuju. Sudar pojedinca i sistema uvek će postojati. Imamo šanse da unutar okruženja koja sami stvaramo živimo drugačije. I ove godine se družimo, pitamo, smejemo, inspirišemo, promišljamo umetnost jer je ona oduvek bila izazov za misli.

26. i 27. maj – sastavi se!

Učesnicima iz regiona će biti obezbeđen prevoz i smeštaj tokom trajanja festivala.

Vizuelni identitet festivala: Vladimir Končar i Jelena Janković

Sponzori festivala